Kruisen

Bewegelijke, Het vaste en het Hoofd of Cardinale kruis.

Het Bewegelijke kruis

Ook genoemd het gewone, het alledaagse, het gemneenschappelijke kruis. Dit omdat de mensheid als geheel in deze fase verkeert. De energieeen van dit kruis reiken de omstandigheden en ervaringen aan die de mens doet transformeren van het instinctieve fase naar de die van leerling. Inderdaad wij zijn op aarde om te leren.

Dit is het kruis van de persoonlijkheid. Dat wil zeggen: de mens doet hier de ervaring op dat de vorm moet worden vervolmaakt, om zo de inhoud volledig te kunnen dragen. Daarom wordt dit
kruis ook genoemd het kruis van de verborgen Christus. Doel Integratie.

De eerste fase hierin is : de mens is reactief: Reageert op de omstandigheden en verkeert in de
veronderstelling dat de omstandigheden bepalen wie hij/zij is. In deze fase ervaart de mens steeds wisselende omstandigheden, de vergankelijkheid van het zijnde, de illusie van de tijd.

Deze wisselingen brengen de ene extreme ervaring na de andere. Ook genoemd de Wet van de polariteit. De mens ziet zich heen en weer geslingerd tussen extremen. En houdt steeds een van de polen, een van de extremen voor de absolute waarheid. Net zolang tot de wet van de polariteit tot zijn bewustzijn doordringt.

De vier punten in het bewegelijke kruis zijn: Gemini [ Tweelingen ], Virgo [ maagd ], Sagittarius [ Boogschutter ] en Pisces [ Vissen / ].

Het zal duidelijk zijn dat ik nog veel te melden heb over deze vier uiteinden van het bewegelijke kruis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *