Planeten

Planeten

De 12 planeten regeren over de 12 huizen en vormen de basisenergieen die gekoppeld zijn aan het vorm-aspect van het menselijk bestaan; aan de persoonlijkheid van de mens. Deze energieen gedragen door de karmische lessen vormen de afbeelding van de omstandigheden die de mens aantrekt om in een bepaald leven de gekozen lessen te leren.

Dat wil zegen: het vorm-aspect gestalte te geven en ten slotte deze vormkant te overwinnen.

Dat laatste gebeurt overigens maar zelden in een enkel leven. Er zijn wel horoscoopconstellaties waaruit geconcluceerd kan worden dat het gaat om een leven waarin juist wel de mogelijkheid bestaat om [ een aspect van ] de vormkant te overwinnen. Ik noem dat de omkeerconstellatie.

De planeet-energie fuseert met de energie van de sterrenbeelden [ constellaties] en de energieen van de constellaties stimulerende ziel. Dit samengaan van de planeet energie met de constellationele bewerkt de transformatie van het individu op de weg van vorm naar inhoud.

Daarbij doorloopt de mens 2 stadia:

  1. De mens wordt gedomineerd door het teken waarin de zon zich in de horoscoop bevindt. In deze fase ontstaat langzaam de mogelijkheid om de signalen van de ziel te onderkennen en eraan te beantwoorden.
  2. De mens begint langzaam maar zeker te reageren op de energieen van het teken op de ascendant. Vanaf dat moment komt de ontwikkeling van het innerlijk leven in een stroomversnelling. Hieraan vooraf gaat een onverwachte gebeurtenis of reeks gebeurtenissen.

In het eerste stadium verloopt de progressie door de tekens van Ram naar Stier via Boogschutter. Leeuw en Kreeft. Dit is de weg naar buiten, de weg die wegvoert van de bron.

In het tweede stadium verloopt de reis van Ram naar Vissen via Stier, Schorpioen en Steenbok. Dit is de weg terug naar de bron.

De genoemde tekens van de dierenriem zijn de constellaties die in de verschillende stadia de keerpunten, de maximale en cruciale
energiebronnen weergeven.

In de stadia wordt het onderscheidend vermogen [ de mentale capaciteit van de mens ] gevormd, met als cruciale energetische kernen de tekens Ram, Tweelingen en Weegschaal. De grote les luidt: door experiment en ervaring loskomen van begeerte en zelfzucht.

Anders gezegd: dit is het proces waarin de mens langzaam maar zeker leert functioneren als lid van de menselijke familie en ten slotte als spirituele entiteit. Dat wil zeggen: niet de persoonlijkheid, maar de ziel is het wezen van de mens.

De belangrijke taak luidt: de energie van het teken van de zon compleet combineren met die van het teken van de ascendant. Simpel gezegd: de dualiteit van persoonlijkheid en ziel overwinnen en beide bronnen tot eenheid brengen. Zodra dat een feit is ontstaat een nieuwe realiteit.

2 Reeksen planeten: bevrijde en gebonden

De energie die waarop de mens reageert wordt dus o.a. verbeeld door de planeten. Deze hebben kenmerkende eigenschappen die worden genoemd: bevrijd [ “heilig”] en gebonden [ “niet heilig”]

De gebonden planeten overheersen de mensheid. Het gaat om

  1. De zon
  2. De Maan
  3. De aarde
  4. Mars

  5. Pluto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *